Którego dealera wybrać? Gwarancja odbioru samochodu?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wasermann
    Classic
    • 2012
    • 33

Czujnik stopu - sprawdź światła. Ja właśnie tak miałem. EPC = wymiana czujnika stopu. Uważaj na "tyły"
    1.9 TDI umiera...
  • marduk75
    Classic
    • 2010
    • 6

Witam,
    z góry przepraszam jeżeli w złym miejscu uumieszczam wątek. Mam bardzo mało czasu na podjęcie decyzji. Do wyboru mam dwa salony Skody: w Pszczynie i Rudzie Śl.
    W pierwszym mówią, że samochód odbiorę w marcu... W drugim zaś stawiają sprawę chyba uczciwiej i mówią, ze w przypadku wybranego przeze mnie silnika (1,4 TSI) jest olbrzymie natężenie i odbiór może nastąpić dopiero w czerwcu. Kogo wybrać? Czy możecie coś powiedzieć o tych dealerach, jakoś mi pomóc?
    Pliz, mam serio mało czasu....
    Z góry dzięki.

Komentarz

• jama89
      L&K
      • 2008
      • 1214

Wybierz w krakowie ul. Kocmyrzowska mamy tam swojego czlowieka (danielcio)
      Octavia 1.9 TDI ASZ

.

Komentarz

• djczas
        RS
        • 2005
        • 9612

marduk75, jedz do krakowa tak jak kolega napisał :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

Komentarz

• marduk75
          Classic
          • 2010
          • 6

Dzięki za szybką odpowiedź. Macie jakieś namiary na tego człowieka z Krakowa?

Komentarz

• Ayu
            RS
            • 2009
            • 4154

Nick i adres nie wystarczyły by odszukać namiar?
            Chyba jakiś dzień lenia dziś ludzi ogarnął.
            I nie kliknij mi "pomógł" :diabelski_usmiech

[ Dodano: Pią 10 Gru, 10 13:19 ]

Komentarz

• marduk75
              Classic
              • 2010
              • 6

Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc. Skoda zamówiona, ma być pod koniec marca. To mój debiut jeżeli chodzi o skodę, więc nie wykluczone, że będę do Was miał jeszcze jakieś pytania
              hotrain: masz rację... Sorki, ale byłem ciut spanikowany i zwoje mózgowe się przegrzały.
              tx all

Komentarz

• matwrc
                Ambiente
                • 2010
                • 235

Re: Którego dealera wybrać? Gwarancja odbioru samochodu?

Zamieszczone przez marduk75
                W drugim zaś stawiają sprawę chyba uczciwiej i mówią, ze w przypadku wybranego przeze mnie silnika (1,4 TSI) jest olbrzymie natężenie i odbiór może nastąpić dopiero w czerwcu.
                Ponad pół roku oczekiwania na O2FL 1.4 TSI? Zamierzałem zamówić pod koniec stycznia i odebrać najpóźniej w kwietniu. Rozumiem, że jestem naiwny?

Komentarz

• Ayu
                  RS
                  • 2009
                  • 4154

marduk75, szybkiej realizacji zamówienia życzę.
                  matwrc, nie jesteś naiwny, realia takie są, im później zamówisz tym później odbierasz.

Komentarz

• djczas
                    RS
                    • 2005
                    • 9612

hotrain, a teraz jeszcze bardziej wydłuzy sie czas oczekiwania na 1.4 tsi po wporwadzeniu przez skode dedykowanej instalacji gazowej a przy tych cenach paliwa 1.4 tsi z instalką gazwą przy której spalanie bedzie na poziomie spalania benzyny to będzie jeszcze bardziej schodził ten silnik w wyposażeniu

Komentarz

marduk75, jeśli chodzi o Danielcia to expres bo moje auto było do odbioru po 6 czy 8 tygodniach, cena też rewelacja, najgorzej obsługa. Jeśli nie zależy Ci na obsłudze i chcesz kupić szybko i tanie auto to dobra miejsce

Komentarz

• matwrc
                        Ambiente
                        • 2010
                        • 235

No to niezła padaka. Jeśli tak dalej pójdzie, to trzeba będzie zmienić plany. Przecież nie można na auto czekać pół roku...
                        Czy ktoś wie jaka jest sytuacja z 1.8 TSI? Realizacja zamówień też się wydłużyła czy w ciągu 2 miesięcy są w stanie skręcić?

Wydaje mi się, że jeśli w nowym roku będzie taki dramat, to bez obniżenia ceny na 1.8 TSI skodzie odpadnie wielu klientów. Nie wyobrażam sobie, żeby ludzie brali do dużego auta brali masowo maciupkiego 1.2 TSI lub przestarzałego 1.6MPI.

Komentarz

• gniewko
                          Classic
                          • 2010
                          • 32

Zamieszczone przez kross12
                          marduk75, jeśli chodzi o Danielcia to expres bo moje auto było do odbioru po 6 czy 8 tygodniach, cena też rewelacja, najgorzej obsługa.
                          Tak z ciekawosci, co takiego bylo nie tak z obsluga?

Komentarz

• _tm_
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2004
                            • 2333
                            • Superb III (3V3)
                            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                            • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                            • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

jeśli chodzi o Danielcia to expres bo moje auto było do odbioru po 6 czy 8 tygodniach, cena też rewelacja, najgorzej obsługa
                            A co było nie tak z obsługą ? Jesteś chyba pierwszym, który narzeka na obsługę, więc od razu budzi to ciekawość w stylu "ale o co chodzi ?" . Ja kupiłem u Danielcia dwa samochody, poleciłem go koledze, który też u niego kupił, a teraz kolejny mój kolega właśnie zamówił Toura - wszyscy byli/są zadowoleni z obsługi.
                            S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
                            Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
                            -------------------------------------------------------------------------
                            O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
                            O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
                            O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• Ayu
                              RS
                              • 2009
                              • 4154

Też jestem zdziwiony że mogłoby być coś nie tak z obsługą u Daniela. Co prawda auto zamówiłem u innego dilera ale to jaki miałem kontakt z Danielem podczas negocjacji było na mega plus.
                              matwrc, na moje auto czekałem 5 miesięcy, ale z DSG.
                              Pisanie na forum nie rozwieje Twoich wątpliwości, jeśli jesteś zdecydowany na zakup czas zacząć działać

Komentarz

_tm_, odbiór auta wygląda tak że dostajemy kluczyki i ciao...Nie tylko u mnie wyglądał tak odbiór auta i nie tyko ja mam takie wrażenia. No ale cóż CCC

Komentarz

• _tm_
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2004
                                  • 2333
                                  • Superb III (3V3)
                                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                  • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                                  • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

_tm_, odbiór auta wygląda tak że dostajemy kluczyki i ciao...Nie tylko u mnie wyglądał tak odbiór auta i nie tyko ja mam takie wrażenia. No ale cóż CCC
                                  Mi Danielcio zrobił prezentację samochodu - pokazał co do czego służy, w szczególności jak się obsługuje DSG (wcześniej nigdy nie jechałem automatem). Dla mnie odbiór był ok, ale może ja mam za małe wymagania .
                                  S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
                                  Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
                                  -------------------------------------------------------------------------
                                  O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
                                  O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
                                  O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

_tm_, no właśnie mi nikt nie zrobił prezentacji, koledze z forum również nie. Żeby nie było że oczekuję czerwonego dywanu, po prostu fajnie jakby ktoś pokazał co i jak, a nie dostajesz kluczyki i na razie. Mimo to jakby miał jeszcze raz kupić auto to u Danielcia

Komentarz

• janek11
                                      Ambiente
                                      • 2010
                                      • 150

Nie wiem, czy po dyskusji na temat korozji w Octavii (ten wątek: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0) nadal salon Danielcia jest polecany... Chyba, ze to nie to samo InterAuto...

Komentarz

• Ayu
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 4154

janek11, no proszę Cię, nie sprowadzaj dyskusji na inny tor...

Komentarz

• janek11
                                          Ambiente
                                          • 2010
                                          • 150

hotrain, nie sprowadzam dyskusji na inny tor - po prostu budzę wątpliwość ws. polecanego tutaj dealera, że mimo iż polecany, to w tym jednym przypadku zachował się tak jak nie powinien. I wybacz, ale mój post jest na temat.

Komentarz

• macluke
                                            Elegance
                                            • 2010
                                            • 875

Zamieszczone przez janek11
                                            po prostu budzę wątpliwość ws. polecanego tutaj dealera, że mimo iż polecany, to w tym jednym przypadku zachował się tak jak nie powinien
                                            Nie mieszaj konkretnego sprzedawcy z pracą, którą powinien wykonać kierownik serwisu lub jeszcze wyżej - kierownik/dyrektor salonu.

Komentarz

• marduk75
                                              Classic
                                              • 2010
                                              • 6

Powiem tak: w ostatnich 2-3 tygodniach kontaktowałem się z co najmniej kilkunastoma dealerami Skoda... Pomijając Śliwkę z wszystkimi w województwie śląskim, ale nie tylko... Także np. w Rzeszowie... Wszędzie słyszałem przełom lutego/marca... Jeden zaś powiedział otwarcie: czerwiec... Nie sądzę, żebym był naiwny... Fakt: po raz pierwszy kupuję nowy samochód, ale starałem się wynegocjować dla siebie najlepszą ofertę; tak pod względem ceny, jaki i terminu oczekiwania... Owszem, może się ukazać, że od Waszego znajomego z forum lub gdzieś indziej byłaby oferta jeszcze lepsza... Nie miałem jednak - z takich a nie innych powodów - zbyt wiele czasu...
                                              Generalnie rozpoczynałem poszukiwania wersji Mint, a skończyłem na Ambiente z przyzwoitymi ratami, wyposażeniem dodatkowym i gratisami... Jestem zadowolony. Zobaczymy, czy rzeczywiście samochód będzie w marcu... Na to już do końca nie mam wpływu...

Komentarz

• janek11
                                                Ambiente
                                                • 2010
                                                • 150

Ale tu nie jest przytyk do Danielcia - jako osoby - tylko do firmy, w której pracuje. Wiadomo - ma najlepsze ceny, ale dla niektórych to nie jedyne kryterium, którym się kierują przy wyborze dealera. Zachowanie po sprzedaży w przypadku wystąpienia usterki jest dosyć istotną sprawą. Tutaj akurat ta firma się nie popisała i warto o tym pamiętać przy wyborze dealera.

Zaznaczam też jeszcze raz, że na pewno w tym przypadku Danielcio nie miał nic wspólnego ze sprawą (nie zajmuje się przecież takimi rzeczami). I nie winię go za ten problem.

Komentarz

• Ayu
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 4154

Wiecie co, jeśli kupuje się auto za dużo niższe ceny niż oferowane u innych dilerów to dla mnie obsługa przy odbiorze auta ma drugorzędne znaczenie (też, tak w skrócie dostałem kluczyki w rączkę i adios!)
                                                  Zupełnie inną kwestią jest sprawa gwarancji jak i tego gdzie auto będzie serwisowane, dlatego nie mieszajmy "pojęć z dwóch rożnych systemów walutowych" :lol:

Komentarz

Pracuję...